EG-VEG

Bij de Rottweiler Werkgroep Oss worden een tweetal basiscursussen gehoorzaamheid gegeven: Elementaire Gehoorzaamheid (EG) en Voortgezet Elementaire Gehoorzaamheid (VEG).
De cursussen starten in het voor- en najaar en worden gehouden op zondag van 09.00 – 10.00 uur . Iedere cursus bestaat uit 12 lessen, incl. een proefexamen en examen. Bij het behalen van het examen ontvangt u een certificaat. Uw rottweiler dient minimaal 5 maanden oud te zijn voor deelname.
Aanmelding via het secretariaat. U ontvangt het inschrijfformulier en aanvullende informatie.

Voor beginnende begeleiders geldt: alvorens voor het VZH/IGP te trainen dient u eerst het EG/VEG-diploma met uw hond behaald te hebben.

Voor de (Voortgezette) Elementaire Gehoorzaamheids cursus (V)EG) hoeft u nog geen lid te zijn van de werkgroep en ook niet van de rasvereniging NRC. U betaald voor de cursus het eenmalige cursus-en inschrijfgeld. Verder dient u WA verzekerd te zijn.
Wilt u na het behalen van het VEG-examen verder trainen met uw hond, dan kunt u bij de werkgroep terecht voor het trainen: VZH-BH, IGP 1-2-3 en SPH 1-2. U dient dan lid te zijn van de NRC. Wij adviseren u tevens het hondenlogboek aan te vragen (zie Houden van Honden). U heeft deze nodig voor de officiƫle examens c.q. wedstrijden.