VZH/BH

Het VZH/BH programma is een officieel examen vanuit de Raad van Beheer – Commissie Werkhonden en wordt gekeurd door erkende keurmeesters. Je bent verplicht dit examen te behalen vóórdat je kunt deelnemen aan een IGP-1 examen.
Verder is het VZH/BH een van de gedragstesten die nodig zijn voor de foktoelating van de Nederlandse Rottweiler Club.

Voor deelname aan het examen is een rashondenlogboek verplicht. Vraag dit logboek tijdig aan bij de Raad van Beheer – Houden van Honden.
Ook het lidmaatschap van de NRC is verplicht.

Voor het trainen van VZH/BH hebben jij en je hond een goede basis nodig. Daarom is het bij de NRC Rottweilerwerkgroep Oss VZH/BH verplicht eerst de Elementaire én de Voortgezet Elementaire Gehoorzaamheidscursussen (EG en VEG) met goed gevolg te hebben afgesloten. Deze trainingen zijn te volgen binnen onze werkgroep.

Waaruit bestaat het VZH/BH programma?

VZH/BH bestaat uit twee onderdelen:

  • Deel A: de gehoorzaamheidsoefeningen op het terrein (deze oefeningen vormen ook de basis voor het IGP-programma).
    Behaal je deel A dan mag je deelnemen deel B.
  • Deel B: de gedragstest (de hond dient sociaal gedrag te laten zien: in een groep mensen, bij andere honden, tegenover fietsers, voetgangers etc. en als ze enige tijd alleen worden gelaten zonder geleider).

Het examen wordt beoordeeld met de kwalificatie: geslaagd of niet geslaagd. De uitslag wordt genoteerd in het hondenlogboek.
Vraag dit logboek tijdig aan bij de Raad van Beheer – Houden van Honden. Ook het lidmaatschap van een (ras)vereniging is verplicht.